Vill du veta mer?
Ring 0704-12 09 16

Från typograf till grafisk formgivare

I begynnelsen – 1450-talet – skapade Johannes Gutenberg boktryckarkonsten. Först 500 år senare inträffade den grafiska revolutionen – datorerna gjorde sin entré när det kom till trycksaksframställning. Samtidigt startades den egna grafiska karriären. Sättarlärlingen blev så småningom typograf, och kom senare att kallas originalare – båda synnerligen intetsägande titlar.
Traditionellt skolad inom typografi, en lära som tyvärr så smått börjar falla i glömska.

Formgivare, designer, projektledare

Diverse arbetsplatser avverkades, men så småningom blev en liten reklam- och informationsbyrå den allra viktigaste arbetsplatsen för den personliga utvecklingen. Sysslorna kom att bestå av allt möjligt. Grafisk formgivning var förvisso huvuduppgiften, men hela projekt hölls ofta rullande från första kundmöte till dess att trycksak levererades från tryckeri.


Varumärken/logotyper

Arbetar fram nya logotyper och renoverar gamla. Hjälper dig att hitta en profil som förhöjer ditt företags framtoning.
Se några exempel genom att klicka på bilden här ovanför.

Trycksaker

Många års erfarenhet av formgivning och originalframställning i alla dess former, med hjälp av marknadens ledande programvaror. Vet att formgivning är till för att förhöja värdet av en produkt, inte för att glorifiera formgivaren.


Behöver du hjälp av något slag är det bara att slå en signal. Det är lika nära till Hoshi Johansson Form & Foto som det är till närmaste telefon!


”Om du tänker på din hustru när du är på en fotbollsmatch är du fortfarande förälskad i henne.”
Clark Gable (1901-1960)


AKTUELLA PROJEKT

Ett samarbete med Lofsens Fjällby i Lofsdalen har inletts, och deras nydesignade webbsajt kommer att publiceras inom kort.


Bilden ovan får hänga med en stund till, tills ny säsong drar igång.
Gratulerar spelarna i Rex, som obesegrade vann serien 2013. Rullade in 105 mål på sexton matcher, något de näppeligen klarar kommande säsong, ett snäpp högre upp i seriesystemet.